Tűzpárbaj a repülőtéren

A Reuters szerint, még nem világos, hogy kik vesznek részt a vasárnap Tripoliban a Mitiga légikikötőnél kirobbant harcokban, és az egészségügyi hatóságokhoz sem érkezett információ áldozatokról.
A líbiai főváros már többnyire nyugodt volt, amióta a Líbiai Hajnal (Libya Dawn) nevű iszlamista szervezet nyáron visszavette az irányítást a líbiai főváros nemzetközi repülőtere felett. Tripoliban nemrég egy új kormány is felállt a fővárosban, szemben a nemzetközileg elismert tobruki testülettel, amely az afrikai ország keleti részét ellenőrzi.

Reuters szerint, még nem világos, hogy kik vesznek részt a vasárnap Tripoliban kirobbant harcokban, és az egészségügyi hatóságokhoz sem érkezett információ áldozatokról.A konfliktus miatt be kellett zárni a Tripoli fő repülőterét. A Mitiga nyáron vált a főváros meghatározó közlekedési pontjává, miután be kellett zárni a nemzetközi repülőteret.

Az afrikai országban régóta káosz uralkodik. Három évvel a diktátor, Moammer Kadhafi halála után a tobruki, nemzetközileg is elismert kormány és az iszlamista kabinet próbálja megszerezni a hatalmat az ország olajkincse felett. A konfliktusba több tucat milícia is beszállt.

 

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.