Tüzet nyitott egy izraeli harckocsi a Gázai övezetben

Négyen meghaltak és 25-en megsérültek, amikor egy izraeli harckocsi lőni kezdett a Gázai övezetben. Előzőleg palesztinok megtámadtak egy járőröző izraeli dzsipet, megsebesítve négy katonát.

Az izraeli harckocsi legalább négy palesztint megölt, huszonötöt megsebesített - jelentette a helyi mentőszolgálat. Az incidens Gázavárostól keletre történt, az áldozatok - szemtanúk beszámolói szerint - polgári személyek. Az izraeli hadsereg egyelőre nem erősítette meg a támadást, amelyik az elmúlt hónapok egyik legtöbb áldozatot követelő incidense.

A harckocsi azt követően nyitott tüzet, hogy palesztin harcosok a határövezetben megtámadtak egy izraeli járőröző dzsipet, és megsebesítettek négy katonát. Az elmúlt hetekben több robbantásos merényletet is elkövettek izraeli katonák ellen a szigorúan ellenőrzött határrégióban.

A Gázai övezetben mintegy másfél millió ember él, zömében menekültek. A régió a Hamász radikális szervezet ellenőrzése alatt áll, amely nem ismeri el Izrael állam létezésének jogát.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.