Agyonlőtték a németországi támadót

Többen megsebesültek, amikor egy fegyveres férfi tüzet nyitott egy moziban a nyugatnémet Viernheimben. A német belügyminiszter közölte, lelőtték a támadót, a túszdráma véget ért.

Csütörtökön egy maszkos, fegyveres férfi tüzet nyitott a Frankfurthoz közeli Viernheim Kinoplex nevű mozikomplexumában. A fegyveres elbarikádozta magát, a rendőrség körbevette az épületet, majd 5 előtt nem sokkal kommandósok végeztek a támadóval.

A Bild értesülései szerint a maszkos férfi nem sokkal 15 óra után lépett be az épületbe, kezében fegyverrel, vállán töltényövvel, majd riasztópisztollyal leadott egy figyelmeztető lövést. Sajtóértesülések szerint a sérültek száma 20 és 50 közé tehető, ám ezt a német rendőrség cáfolja. Csütörtök délutáni sajtótájékoztatón azt közölték, senki sem sérült meg. A BBC azonban úgy tudja, néhányan a speciális egységek által bevetett könnygáz miatt sebesültek meg.

A támadó kilétéről és indítékairól még nincs hivatalos információ. A hesseni belügyminisztérium közleménye szerint nem terrorcselekmény történt, hanem egy zavarodott, magányos férfi volt az elkövető.

Helyszínelés a mozinál
Helyszínelés a mozinál
Ralph Orlowski / Reuters

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.