Tűz ütött ki egy személyszállító kompon

A komphajón közel ötszázan utaztak, mikor vasárnap reggel tűz ütött ki rajta.

Összesen 478-an utaztak azon a komphajón, amely vasárnap reggel gyulladt ki a Jón-tengeren Görögország északnyugati partjainál. A Norman Atlantic nevű hajó az utasokon kívül körülbelül 200 járművel a fedélzetén Patraszból tartott az olaszországi Anconába.

A mentés már megkezdődött, de pontosan nem tudni, hány embert evakuáltak eddig. A görög partiőrség szóvivője szerint 150 ember egy mentőcsónakban tartózkodik, közülük 42-nek sikerült átszállnia egy konténerhajóra.

Egyelőre nem tudni, hogy vannak-e halálos áldozatok, ahogy azt sem, hogy kerültek-e utasok a rendkívül hideg vízbe. A kompon utazók telefonon keresztül drámai mentési körülményekről számoltak be a görög televíziónak. A heves szél miatt a mentőhajók nehezen közelítik meg a kompot, a hajón pedig - amelynek nagy része ég - szinte elviselhetetlen a hőség. Az utasok közül 268-an görögök, a többiek pedig olaszok, franciák, törökök, németek, osztrákok és hollandok. Az egyik görög utas azt mondta a görög tévének, hogy a nyelvi különbségek is tovább nehezítik a helyzetet, az utasok és a legénység is nehezen értenek szót egymással. 

A közelben lévő személyszállító és konténerhajók azonnal a helyszínre siettek, és körbevették az égő kompot, hogy tompítsák a szél erejét, így segítve a mentőcsónakokat, hogy a viharos tengeren elérjék a hajókat, írja a Reuters.  

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.