Túszul ejtettek egy francia nőt Jemenben

Egy, a Vöröskeresztnek dolgozó francia nőt és két jemenit túszul ejtettek Dél-Jemenben. Helyi tisztviselők szerint szeparatista csoportok állnak az ügy mögött.

A nő, annak sofőrje és tolmácsa épp egy menekülttábor felé tartottak, amikor az emberrablók lecsaptak rájuk, írja a BBC. A Híradó más forrásokra hivatkozva azt írja: a nő az ENSZ Menekültügyi Főbiztosságának a segélymunkása csak a Vöröskereszt autójával utazott. Az arab ország hatóságai - törzsi vezetők közvetítésével - tárgyalásokat kezdtek a túszok szabadon engedéséről. A túszejtők annak a mozgalomnak az emberei, amely önálló állam létrehozását tűzte ki célul Jemen déli részén. Egyes értesülések szerint egy vagy két letartóztatott társuk elengedését követelik.

A múlt héten három francia segélymunkást engedtek szabadon, miután öt hónapon át tartották őket rabságban, szintén Jemenben. Az országban az elmúlt 15 évben 200 külföldit raboltak el, legtöbbjük később sértetlenül szabadult. Jemen déli részén a biztonsági helyzet egyébként meglehetősen ingatag, mivel az al-Kaidához tartozó fegyveresek több települést is ellenőrzésük alatt tartanak.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.