Fegyveresek ejtettek túszokat Franciaországban

Hétfőn reggel fegyveresek hatoltak be egy üzletbe Villeneuve-la-Garenne-ben, és túszokat ejtettek.

Reggel fél hét körül fegyveresek hatoltak be a Párizstól északra fekvő Villeneuve-la-Garenne egyik ruhaüzletébe. A rendőrség szerint fegyveres rablásnak indult a túszejtéssé váló akció.

Az üzlet egyik alkalmazottja reggel 7-kor küldött üzenetet telefonjáról az egyik barátjának, melyben azt írta, túszul ejtették őket - írja a Guardian. A hatóságok úgy tudják, több mint tíz embert ejtettek foglyul a Primark boltban. Sajtóértesülések szerint a túszejtés után nem sokkal 18 embernek sikerült kimenekülnie az üzletnek is helyet adó Qwartz bevásárlóközpontból,mindannyian jól vannak,s enki sem sérült meg.

A pláza környékét lezárták, és a helyszínre vezényelték a különleges erők egységeit is - írja a BBC. A fegyveresek számát illetően eltérő információk láttak napvilágot. A Le Figaro három, míg a Guardian két illetőt említ. Előbbi megjegyzi, hogy egyikőjük a Primark egyik alkalmazottja lehet.

A BBC szerint a fegyvereseknek sikerült elmenekülniük, a rendőrség hajtóvadászatot indított ellenük. A rendőrség a BBC-nek azt mondta, jelenleg semmi sem utal arra, hogy terrortámadásról lenne szó.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.