Túszdráma Srí Lankán

Háromszáz embert tartanak fogva a sri lanka-i tamil szakadárok a szigetország egyik kórházban. A lázadók és a hadsereg kereszttüzében negyedmillió ember él.

Háromszáz embert tartanak fogva a sri lanka-i tamil szakadárok a szigetország  egyik kórházban. Az Etat Daily News című srí lanka-i napilap szerdai száma szerint a Tamil Eelam Felszabadító Tigrisei (LTTE) megakadályozták,  hogy a Nemzetközi Vöröskereszt és az ENSZ evakuálja a betegeket és őket élő pajzsként akarják felhasználni a Mullaittivu tartományban lévő kórházban, amelyet a kormányerők ostrom alá vettek. A hírt egyelőre sem a Vöröskereszt, sem az ENSZ nem kommentálta.

A Vöröskereszt genfi tisztviselői kedden arról számoltak be, hogy Srí Lank északi vidékén humanitárius válság hatalmasodik el, mintegy 250 ezer ember szorult a harcoló felek közé.

A hadsereg kedd óta azt állítja, hogy a tamilok utolsó bástyáit  szorongatja a sziget észak-keleti részén, miután vasárnap elfoglalta  utolsó városukat, Mullaitivut. A január eleje óta tartó harcoknak meg nem erősített források szerint több száz civil áldozata volt.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.