Véget ért az ingolstadti túszdráma

Egy felfegyverzett hajléktalan hétfő reggel három embert ejtett túszul a bajorországi város egyik önkormányzati épületében, órákkal Angela Merkel délutáni beszéde előtt. Estére elengedte őket.

Túszdráma borzolta fel a kedélyeket Németországban hétfőn Ingolstadtban, órákkal Angela Merkel német kancellárnak a városban tartandó délutáni beszéde előtt. Egy felfegyverzett férfi reggel kilenc körül behatolt a város egyik önkormányzati épületébe, ahol foglyul ejtett három embert. A támadóról Joachim Herrmann bajor tartományi belügyminiszter elmondása alapján egyelőre annyit tudni, hogy egy korábban pszichiátriai kezelés alatt állt 24 éves hajléktalan, akit a polgármesteri hivatal egyik alkalmazottjának, egy nőnek a zaklatásáért az összes önkormányzati épületből kitiltották már. Alfred Lehmann polgármester nem volt a túszok között, az egyik helyettese, Sepp Misslbeck viszont egy időn át igen. Őt a túszejtő délután engedte el, este pedig a másik két foglyát is – egy férfit és azt a nőt, akitől eltiltották, és akinek a zaklatásáért felfüggesztett börtönbüntetést is kapott.

Kommandósok érkeztek a helyszínre
German special police forces arrive to attend a hostage situation, in Ingolstadt August 19, 2013. A man has taken several people hostage in the townhall of Ingolstadt, just hours before Chancellor Angela Merkel was due to hold a speech in front of the building in the southern German city, police said on Monday. Police added the man said he was armed, and they were in contact with him by telephone, although he had not yet made any demands. There was no sign of a connection with Merkel's visit, they added. Authorities evacuated the building and closed off part of the town. REUTERS/Michael Dalder (GERMANY - Tags: MILITARY CRIME LAW)

A donaukurier.de portál helyszíni riportja szerint a túszejtő az épület második emeletén barikádozta el magát. A környéket lezárták, a helyszínre már megérkeztek a kommandósok is. Günther Beck ingolstadti rendőri szóvivő szerint a válságstáb folyamatos kapcsolatban állt vele. A férfi nem mondta meg, hogy mit akar; úgy tudni, egy maroklőfegyver volt nála.

Merkel a kormányzó CDU elnökeként a párt választási kampányának menetrendje szerint délután beszédet mondott volna az ingolstadti belvárosban. Előtte felszólalt volna Horst Seehofer bajor miniszterelnök, a CSU elnöke is, de a túszejtés miatt mind a két eseményt törölték.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.