Túszdráma Bagdadban - több, mint ötven halott

Ötvennél többen vesztették életüket, és mintegy hetvenen megsebesültek az al-Kaida nemzetközi terrorhálózat tagjai által egy bagdadi keresztény templom ellen a vasárnapi mise idején elkövetett túszejtő akcióban, illetve a rendőrség túszmentő műveletében - közölték iraki források hétfőn.

Egy neve elhallgatását kérő iraki belügyminisztériumi tisztségviselő szerint öt terrorista halt meg, nyolc gyanúsítottat pedig őrizetbe vettek. A biztonsági erők hét tagja is elesett, másik tizenöt pedig megsebesült - tette hozzá. A halottak között van egy pap is.

Paszkál Varda volt környezetvédelmi miniszter, keresztény aktivista azt mondta a dpa hírügynökségnek, hogy ötven keresztény, öt túszejtő és a biztonsági erők több tagja lelte halálát a Miasszonyunk templomában.

Az arab országba vezényelt amerikai haderő vasárnap még azt közölte, hogy hét-tíz túsz, az iraki biztonsági erők hét tagja, továbbá öt-hét támadó vesztette életét a túszdrámában. Kádim Basír Száleh, az iraki védelmi minisztérium szóvivője pedig - szintén vasárnap - 15 civil, négy rendőr és nyolc túszejtő haláláról számolt be.

Az al-Kaida iraki szárnya, az Iraki Iszlám Állam vállalta magára a támadást "a bálványimádás mocskos odúja" ellen. A túszejtők Irakban és Egyiptomban fogva tartott al-Kaida-tagok szabadon engedését követelték.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.