Turistát ölt meg, 20 évet kapott a politikus

Sampat Vidanapatirana 20 évet kapott, amiért 2011-ben, karácsonykor megölt egy brit turistát, és megerőszakolta annak orosz barátnőjét – írja az al-Dzsazíra.

Vidanapatirana a Sri Lanka-i kormánypárt korábbi tagja volt. Három másik embert is hasonlóan ítéltek el a volt politikussal együtt.

A brit állampolgárságú, 32 éves Kuram Sejk a Vöröskeresztnek dolgozott Gázában, mikor nyaralása alatt 2011. december 25-én hotelszobájában lelőtték. Jegyesét eszméletlenre verték, mielőtt megerőszakolták – állítják rendőrségi és kórházi jelentések.

Az eset azért is kavart nagy vihart, mert az egykori politikus a Srí Lanka-i államfő, Mahinda Rajapakse családjával állt kapcsolatban. Brit politikusok és az áldozatok családjai Srí Lankába utaztak, hogy igazságot követeljenek.

A vádak eredetileg Vidanapatirana és öt másik ember ellen szóltak, a bíróság azonban kettőt közülük felmentett pénteken.

A politikus 2012-ben óvadékot nyújtott be, és megtarthatta városi tanácsi posztját, de miután a brit nemzetközösség találkozott, hamarosan vádat emeltek ellene, majd letartóztatták, amiért állítólag megpróbálta megfélemlíteni a tanúkat. A kormányzó párt később kirúgta tagjai közül.

 

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.