Túl sokat akart keresni, kirúgták a politikusnőt

A ghánai tájékoztatási miniszter helyettese, Victoria Hammah addig akart maradni a politikában, amíg meg nem keres egymillió dollárt, közli a BBC.

A ghánai tájékoztatási miniszter helyettese, Victoria Hammah addig akart maradni a politikában, amíg meg nem keres egymillió dollárt, közli a BBC. Mondatait azonban rögzítették, őt pedig kirúgták. 

"Ha van pénzed, irányítani tudod az embereket" - mondja Hammah azon a felvételen, amely nyilvánosságra hozatala után villámgyorsan elterjedt a ghánai médiában. Többen saját véleményük igazolását láthatják a botrányban, sokan ugyanis túl fiatalnak és tapasztalatlannak tartották a politikusnőt ahhoz, hogy részt vegyen a nagypolitikában. Hammah - aki egyelőre nem nyilatkozott az ügyről - állítólag kulcsszerepet játszott John Mahama elnök tavalyi megválasztásában.

Hammah augusztusban azt nyilatkozta, nagy nyomás nehezedett rá, hogy lopjon a közpénzből, mert az emberek azt gondolják, hogy miniszterként gazdag. A Ghanaweb híroldal szerint akkor az ilyen követeléseket "visszataszítónak" nevezte, és azt mondta, hogy "a korrupt politikusok a korrupt társadalom tükörképei".

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.