Túl sokat fizetett Berlusconi

Túlzottnak ítélte a milánói fellebbviteli bíróság az első fokon kimondott havi három millió euró válási eltartási összeget, s azt visszamenőleg kétmillióra csökkentette Silvio Berlusconi második feleségének, Veronica Larionak.

A válási döntést még 2012. decemberében mondta ki a bíróság, ám most Bianca La Monica, a fellebbviteli tárgyalás bírója szerint elegendő lett volna a havi kétmillió a volt feleség fenntartási költségeire a válási időszakban. Berlusconi volt olasz kormányfő, Itália egyik leggazdagabb vállalkozója, médiatulajdonosa így 36 millió eurót megspórol, ha csak Veronica Lario, azaz Miriam Bertolin, ahogy valójában hívják a volt színésznőt, nem fellebbez sikeresen a legfelső bíróságon. Az eredeti 108 millióból a mostani ítélet szerint tehát csak 72 milliót kell kifizetni a válás kimondása előtti három évre. A fellebbviteli bíró ugyanakkor kimondta azt is, hogy Berlusconi a továbbiakban köteles havi 1,4 millió nyugdíj-hozzájárulást fizetni volt feleségének.

A Corriere della Sera a döntést ismertetve keddi számában azt írja, hogy ha Silvio Berlusconi hamarabb tudott volna az összeg csökkentéséről, akkor talán nem adta volna el Mario Balotellit a Liverpoolnak, amivel a Milán focicsapata 20 millióhoz jutott.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.