„Tudom, hogy magamra szavaztam” – újraszámlálást kér a képviselőjelölt

Egyetlenegy voksot sem kapott a május 7-i brit választásokon Paul Dennis, a Szakszervezeti és Szocialista Koalíció (TUSC) pártjának jelöltje Rainham Northb körzetben. Dennis a szavazatok újraszámlálását kéri, mivel tudja, hogy legalább egy szavazata biztosan kell legyen: a sajátja.

A képviselőjelölt szerint több családtagja és barátja megesküdött, hogy rá szavaz majd. A szocialista politikus azonban a voksok összeszámlálása után vörös fejjel állt a választási tanács előtt, amikor megtudta, egyetlen ember sem szavazott rá.

A tanácsteremben nevetés tört ki, amikor az eredményt felolvasták. A negyvenöt éves férfi füstölgött a dühtől. Dennis szerint nyilvánvalóan rossz az eredmény, mert ő magára szavazott, ráadásul apja és felesége is ígéretet tett, hogy támogatják őt.

A férfi azt állította a Mirrornak, hogy a voksolás napján többen is odajöttek hozzá, és közölték: "Rád szavaztam." Dennis megalázva érzi magát a történtek után, és nem érti az végső eredményt.

„Azt hiszem, lehetetlen, hogy nulla szavazatot kapott" - mondta a szocialisták szóvivője. A párt szerint a helyi hatóságok megfosztották Dennist a szavazataitól, semmibe véve minden voksot, amelyet kapott. A szocialisták a szavazatok pártatlan újraszámlálását kérik, és ha továbbra is nulla szavazata van jelöltjüknek, teljes vizsgálatért folyamodnak.

A David Cameron miniszterelnök fémjelezte Konzervatív Párt képviselője azonban nem érti, mi értelme a szocialisták panaszkodásának. Adrian Spence szerint ugyanis a Dennisre leadott pár voks semmilyen jelentőséggel nem bír a választásokra, melyet ő nyert.

„Bizonyára nagyon kínos lehetett neki a számlálásnál - olyan vörös lett, mint egy szocialista zászló" - gúnyolódott a jelöltön a választókerület konzervatív győztese.

A választási bizottság vezetője szerint az eredmény biztosan helyes volt. Neil Davies elmondta, hogy hiába ellenőrizték a szavazatokat, Dennis nem kapott egyetlenegy voksot sem. A választási törvény miatt azonban ki fogják vizsgálni az esetet, és újraszámolják a körzetben leadott összes voksot.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.