Tucatnyi rendőráldozat egy afganisztáni merényletben

Húsz halálos áldozata van az első jelentések szerint annak az öngyilkos merényletnek, amelyet hétfőn hajtottak végre Dél-Afganisztánban.

Tizennyolc halálos áldozata van az első jelentések szerint  annak az öngyilkos merényletnek, amelyet hétfőn hajtottak végre Dél-Afganisztánban.

Az öngyilkos merénylő célpontja egy rendőrségi kiképzőközpont volt Uruzgán tartomány székhelyén, Tarinkót városában. A merénylő gyalog  jutott be a központba, ahol a testére szerelt robbanószerkezettel a  levegőbe röpítette magát.

A detonációban sokan megsebesültek, hét rendőr állapota súlyos. Több épület is megrongálódott.

A robbantást szóvivőjük útján a tálibok, Afganisztán egykori urai vállalták magukra. A rejtekhelyéről telefonon nyilatkozó Kari Juszuf Ahmadi közölte: a tálibok folytatni fogják pokolgépes támadásaikat a kormányzati tisztségviselők és a külföldi katonák ellen.

Dél-Afganisztán az iszlamista tálibok fegyveres lázadásának központja. Ezeken a területeken szervezték újra egységeiket, miután a 2001-es amerikai vezetésű invázió megdöntötte uralmukat. A rendőrök a tálib lázadók gyakori célpontjai közé tartoznak. Tavaly 868 rendfenntartó vesztette életét tálib támadásokban az AP hírügynökség összesítése alapján. Az azt megelőző évben több mint 900 rendőrt gyilkoltak meg a lázadók.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.