Tucatnyi halott egy olaszországi buszbalesetben

Nápolytól nem messze, Avellinónál egy olasz turistákat szállító busz zuhant le egy viaduktról. Harmincnyolc ember halt szörnyet.

Harmincnyolc ember – köztük gyermekek – vesztette életét, amikor vasárnap este egy viaduktról lezuhant egy olasz turistákat szállító busz a Campania régióban lévő Avellino mellett, negyven kilométerre Nápolytól. A busznak valószínűleg a féke nem működött vagy durrdefektet kapott, mert először több kocsiba belerohant, majd a viadukt korlátját átszakítva lezuhant a mélybe. Harminc méteres zuhanás után csapódott a hegyoldalnak: a helyszíni felvételet tanúsága szerint a jármű tetejét teljesen leszakította az ütközés, az ülések egy része pedig kiszakadt a helyéből. 

A baleset helyszínét, a Naples-Bari között húzódó A116-os autópápályát a mentés alatt lezárták. Holttesteket az egyik rendőri szóvivő szerint még mindig húznak elő a roncsok alól. Úgy tudni, hogy a halálos áldozatok közöt ott van a buszsofőr is. Tíz sérültet kórházba szállítottak, többeket kritikus állapotban.

A viadukton több megrongált kocsi áll, a roncsok közül kiemelt halálos áldozatokat letakarva az útra fektették, mielőtt beszállították volna a hullaházba. Az egyik nápolyi lap, az Il Mattino szemtanúkra hivatkozva azt írta, hogy a baleset előtt a busz normális sebességgel haladt, mielőtt egy váratlan irányváltással nekiütközött volna a mellette haladó kocsiknak. Néhányan olyan zajt véltek hallani, mintha kidurrant volna az egyik buszkerék.

A buszon zarándokok utaztak, akik egy kirándulás után éppen hazatérőben voltak Nápoly felé. Állítólag a Nápolytól 50 kilométerre lévő  Benevetóban jártak az olaszországi katolikusok között népszerű stigmatizált szerzetes, az 1968-ban elhunyt Pietrelcinai Szent Pio egyik emlékhelyénél.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.