Öngyilkos merénylő robbantotta fel az afgán légierő buszát

Legalább nyolc afgán katona vesztette életét, miután egy öngyilkos merénylő szerdán felrobbantotta magát a légierő egyik buszának közelében.
A merényletet egy tálib férfi követte el, aki gyalog közelítette meg a járművet, mielőtt felrobbantotta volna a testére erősített bombát, írja a BBC. A Kabuli Egyetem közelében történt támadásnak a nyolc halálos áldozaton kívül tizenhárom – többek között civil – sérültje van.

„Óriási robbanást hallottam, majd füst és por lepett be mindent" – írta le a látványt egy szemtanú. A támadást hetekkel az elnökválasztás második fordulója után követték el, nem sokkal az első hivatalos részeredmények bejelentése előtt. Az esélyesnek tartott jelölt, Abdullah Abdullah ellen a múlt hónapban követtek el merényletet. Az elnökjelölt ugyan túlélte a bombatámadást, de az őt kísérő konvoj hat tagja életét vesztette.

Abdullah egyébként szerdán javasolta, hogy a választási csalások miatt halasszák ez új vezető augusztusi beiktatását, írja a the Guardian. Az egykori külügyminiszter szerint az ellenlábasára, Ashraf Ghanira leadott szavazatok közül mintegy kétmillió csalás útján került a szavazóurnába.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.