Trump rájött, hogy mégsem kellene deportáltatni 11 millió embert

A republikánus párti elnökjelölt új kampánymenedzsere egy televíziós műsorban vasárnap arra utalt, hogy változhat Trump illegális bevándorlókkal kapcsolatos politikája.

Kellyanne Conway a CNN hírtelevíziónak adott interjújában fejtette ki, hogy - korábbi álláspontjától eltérően - Donald Trump már nem deportálná az összes, mintegy tizenegymillió illegális bevándorlót, aki az Egyesült Államokban él.

Conway azokra a sajtójelentésekre utalt, amelyek szerint Trump szombaton délután New Yorkban találkozott a spanyolajkú közösség egyik szervezetének képviselőivel, akiknek arról beszélt, hogy "humánus és hatékony" módon kívánja kezelni az országban dokumentumok nélkül tartózkodók gondjait. A rendezvényről tudósító hírportál ezt már úgy értelmezte, hogy Trump legalizálná az itt tartózkodók helyzetét. Kellyanne Conway erre reagálva úgy fogalmazott: „Ez még döntésre vár."

A kampánymenedzser mindemellett úgy vélte, hogy Trump nem hajtott végre éles fordulatot, s a republikánus párti elnökjelölt változatlanul a törvényesség híve, tiszteletben tartja azokat az amerikaiakat, akik munkát keresnek, és korrekt és emberséges azokkal, akik közöttünk élnek.

Trump a napokban többször is igyekezett megszólítani a spanyolajkú, de főleg az afroamerikai közösségeket. Pénteken Michiganben fordult a fekete amerikaiakhoz, szombaton este pedig a virginiai Fredericksburgben tartott nagygyűlésen beszélt erről. „A Republikánus Párt Lincoln pártja, s én azt akarom, hogy ismét az afroamerikaiak otthona is legyen. Befogadó országot akarok és befogadó pártot akarok" – fogalmazott Trump a szombat esti virginiai nagygyűlésen. Nem mulasztotta el bírálni Virginia állam korábbi kormányzóját, Hillary Clinton alelnökjöltjét, a demokrata párti Tim Kaine szenátort sem. „A kudarcot vallott Tim Kaine kormányzó idején Virginiában több, mint megkétszereződött a munkanélküliek száma, és lehetővé vált a tömeges illegális bevándorlás" – mondta Trump, s emlékeztetett, hogy megválasztása után nem egészen egy hét alatt Kaine „négymilliárd dolláros adóemelésre tett javaslatot, új adónemek" bevezetésével.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.