Trump rájött, hogy csak humorizált a bődületes hülyeségével

Csak szarkasztikus megjegyzésnek szánta Donald Trump saját szavai szerint azt a kijelentését, amellyel Barack Obama elnököt és Hillary Clinton volt külügyminisztert az Iszlám Állam terrorszervezet alapítóinak nevezte.
„Nem értik a szarkazmust" - írta Trump, a Republikánus Párt elnökjelöltje helyi idő szerint pénteken egy Twitter-üzenetben. Nem sokkal később egy kampányrendezvényén megismételte ezt a megjegyzését, de már azt is hozzátette: „Azért nem volt ez olyan nagyon szarkasztikus."

Az Erie-ben tartott kampányeseményen Trump azt fejtegette, hogy azért nevezte a demokrata párti Obamát a terrorszervezet alapítójának, mert szerinte "gyönge és rossz elnök", aki lehetővé tette az Iszlám Állam létrejöttét és terjeszkedését. "Nyilvánvaló, hogy szarkasztikus vagyok, de végül is, hogy őszinte legyek itt önökkel, nem is annyira szarkasztikus" - szögezte le a nagygyűlés nevető közönsége előtt az elnökjelölt.

Trump utána azt fejtegette, hogy szórakoztatta őt, amint a Twitter-bejegyzése után az elemzők a televíziókban gyorsan megpróbálták értelmezni őt, megfejteni, hogy mit és miért tesz. „Szeretem nézni ezeket a szerencsétlen, érzelmileg túlfűtött embereket a televízióban, amint nagy keményen és komolyan azon dolgoznak, hogy megfejtsék, ki vagyok én. De hát ezt úgysem tudják megfejteni" - mondta.

A republikánus elnökjelölt szerdán este, egy floridai kampánygyűlésen állította először, hogy az Egyesült Államok elnöke hozta létre az Iszlám Állam terrorszervezetet, majd csütörtökön - szintén egy floridai rendezvényen, valamint televíziós és rádiós interjúkban - többször is megismételte ezt, de akkor már hozzátette, hogy ebben a "társtettes" az ő vetélytársa, Hillary Clinton volt külügyminiszter, a demokraták elnökjelöltje volt.

A legfrissebb közvélemény-kutatási eredmények szerint Clinton vezet az amerikai elnökválasztási kampányban Trump előtt, Clintont a választók 46 százaléka támogatja, míg Trumpot 39 százalékuk.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.