Trump rabszolgának nézi a legfontosabb tanácsadóit, ki sem fizeti őket

A republikánus elnökjelölt büszke arra, hogy kampánya olcsó, ám ennek több furcsa oka is van. Közülük az egyik, hogy tíz magas rangú tanácsadójának és alkalmazottjának még egy fillért sem fizetett - derítette ki a Reuters.
A fizetést nem kapott emberek között olyan kulcsfontosságú munkatársak is vannak, mint Paul Manafort, aki csupán néhány hete köszönt le a kampányfőnöki posztról. Michael Caputo kommunikációs főnök nyár elején mondott fel, ő sem kapott még egy centet sem. Ilyen típusú munkát általában kiemelkedően magas fizetésért szokás végezni, nem pedig önkéntesként.

Trump a hivatalos adatok szerint eddig 89,5 millió dollárt költött a kampányra, ami harmada annak, amit eddig demokrata ellenfele, Hillary Clinton költött.

Az egyelőre nem világos, miért nem kaptak pénzt a Trump-kampány kulcsemberei. Michael Caputo például júniusban lépett ki a Trump-csapatból, ám a Reutersnek megerősítette: nem ingyen dolgozott, csak még nem fizették ki. Nem a kapott pénzt még Rick Gates sem, aki Manafort helyetteseként két hónapon át egyedül menedzselte a teljes kampányt.

A Reuters összehasonlításképp megjegyzi: Hillary Clinton kampánymenedzsere, Robby Mook a hivatalos adatok szerint csupán júliusban 10 ezer dollárt kapott szolgálataiért. Ugyanennyit keresett minden hónapban Barack Obama kampánymenedzsere is négy évvel ezelőtt.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.