Trump kiakadt a pápára

„Egy vallási vezetőnek megkérdőjelezni más ember hitét szégyenletes dolog” - válaszolta a republikánus elnökjelölt-aspiránsa katolikus egyházfű bírálatára.

"Egyetlen vezetőnek, különösen pedig egy vallási vezetőnek nincs joga megkérdőjelezni más ember hitét" - idézi a Guardian Donald Trumpot, akiről Ferenc pápa csütörtökön azt nyilatkozta, nem keresztény.

Trump a mexikói kormánynak is odaszólt, megjegyezte, hogy „sakkbábuként használja” a pápát. „Szégyellhetnék magukat, különösen, amikor annyian érintettek és az illegális bevándorlás egyre nő, és nem tesz jót az Egyesült Államoknak" - jegyezte meg az amerikai republikánusok jelenleg legnépszerűbb elnökjelölt-aspiránsa. 

Ferenc pápa csütörtökön Trumpra utalva többek között azt nyilatkozta, hogy az, „aki csak falak, és nem hidak építésében” gondolkodik, nem keresztény, Trump támogatói aztán kiforgatták a megjegyzést. A republikánus elnökjelölt-aspiráns és ingatlanmilliárdos kampányában közreműködő Dan Scavino például Twitteren azt írta: „Elképesztő megjegyzés a pápától, különösen, hogy Vatikánvárost 100 százalékban fal veszi körül" - idézte Scavino meglehetősen kisstílűre sikerült válaszát a USA Today.

A szócsata után izzik a Twitter, Trump hívei képmutatónak titulálják az egyházfőt,  az ellentábor szerint viszont  Trump egy bolond.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.