Trump emberének neve a bukott Putyin-báb titkos könyvelésében

Viktor Janukovics ukrán exelnök több mint 12 millió dollárt adhatott egykor Trump kampányfőnökének, Paul Manafortnak.

Trump kampányfőnökének, Paul Manafortnak a neve 22 alkalommal is feltűnik abban a bőrkötésű, fekete, kézzel vezetett írt, amelyben Viktor Janukovics exelnök rezsimje vezette titkos, nem hivatalos készpénzes kifizetéseit.

A feljegyzések szerint Manafort 12,7 millió dollárt kapott ilyen módon, ám az információt nyilvánosságra hozó ukrán korrupcióellenes hivatal szerint ez nem bizonyítja, hogy valóban átvette a pénzt. Trump embere offshore cégeken keresztül is kötődött a Janukovics-elithez.

Manafort éveken át volt Janukovics kampánytanácsadója; a sztorit közlő The New York Times (NYT) szerint májusban kijevi irodája még érintetlen volt, személyes holmijai is ott voltak.

Janukovicsot 2014 februárjában forradalom söpörte el; a bőrkötéses könyvelést abban a szobában találták meg, ahonnét az elnök vezette Régiók Pártja korrupt ügyeit intézte. Két, százdollárosokkal teli széf is volt a helyiségben.

Manafort ügyvédje útján tagadta a NYT kérdésére, hogy a fenti összeget megkapta volna. A cikk tovább fogja erősíteni azt a gyanút, hogy Manafort személyében Putyinhoz szorosan kötődő személy tartozik Trump belső köréhez.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.