„Amerika nőellenes ország”

Amerikaiként sosem értette, hogy a világ miért tartja progresszívnak az Egyesült Államokat. – Ez egy nőellenes ország, ahol láthatóan problémát jelent, hogy egy nőt választhatnak meg elnöknek. Hillary Clintonban a nők és a férfiak nem a politikust, hanem a személyiséget látják. Azt kérik rajta számon, hogy keveset vagy sokat mosolyog, meg hogy nem elég nőies – fakadt ki a német Die Weltnek adott interjújában Cyndi Lauper.

Cyndi Lauper
Fotó: Lucy Nicholson / Reuters

A 62 éves New York-i énekesnő elsősorban a Music Television (MTV) arany korszakából ismert, legnagyobb slágerei (Time After Time, She Bop, Girls Just Want To Have Fun, True Colors stb.) a legnépszerűbb klipek közé tartoztak.

A svájci-német és szicíliai felmenőkkel bíró, Detour címmel most countryalbumot publikáló Lauper kedveli Bernie Sanderst, de abszurdnak tartja, hogy a gazdagok megadóztatására épüljön a választási kampány.

Donald Trumpot az abszurd korszak szürreális termékének nevezte. Mint mondta, korábban a puritán Amerikában elképzelhetetlen lett volna, hogy egy elnökaspiráns azzal dicsekedjen: neki nagyobb a nemi szerve, mint vetélytársainak.

Barack Obamát Lauper az elmúlt évtizedek legnagyobb amerikai elnökének nevezte, mert nem általánosságban, hanem minden kisebbséget megszólítva, „személyre szabva” állt ki a polgári és szabadságjogok mellett.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.