Trump családja csak az alpári stílust nem bírja

Donald Trump szerint a republikánus pártelit mindent elkövet, hogy megakadályozza elnökjelöltségét. Az amerikai előválasztási versenyben a republikánus oldalon élen álló milliárdos a CNN hírtelevízióban beszélt erről annak a sorozatnak a keretében New Yorkban, amelyben a republikánus elnökjelölt-aspiránsokat és családjukat mutatják be.
Az üzletember kedd este nagyon visszafogott volt, talán mert a feleségével, a szlovén születésű exmodellel, Melaniával és előző házasságaiból született gyerekeivel jelent meg. Ritka, hogy Trump a családjával együtt mutatkozik vagy a magánéletéről beszél a nyilvánosság előtt, a hallgatóság most sem sokat tudhatott meg a magánéletéről.

A meghívott vendégek ezúttal is – csakúgy, mint előző este, amikor John Kasich ohiói kormányzó és családja volt a vendég – republikánus szavazók voltak, akik inkább udvarias, semmint érdemi kérdéseket tettek fel, elsősorban Trump gyerekeinek, akik dicsérték apjukat. Elmondták, mindig kiváló apa volt, megszállottja a munkájának és a családjának, tiszteli és egyenrangúaknak tartja a nőket, etikus ember, aki ha valamit elhatároz, akkor végig is viszi.

Legidősebb fia, az első házasságából született Eric azt mondta, hogy apja a legjobb barát a világon, Ivanka nevű lánya azt fejtegette, apja arra nevelte őt, hogy ugyanannyit elérhet, mint a bátyjai. A Trump második házasságából született, Philadelphiában élő Tiffany – aki először jelent meg a nyilvánosság előtt, ugyanis nem vesz részt a kampányban – szintén azt hangsúlyozta, hogy apja szívvel-lélekkel csinál mindent.

Az egyetlen, amit a család Trump szemére vet, hogy sokszor nyers a stílusa. Kérdésre válaszolva elmondták, hogy nem is egyszer kérték őt arra, hogy legyen „kedvesebb”, elnökhöz méltóbb stílusú.

Melania Trump, aki viszonylag keveset beszélt, az anyaság örömét és felelősségét emelte ki, és ő is fontosnak tartotta hangsúlyozni, hogy férje egyenrangúnak tartja a nőket és a férfiakat. Korholta férjét a stílusáért.

A politikáról szólva Donald Trump kitartott korábban is hangoztatott álláspontja mellett, miszerint a Republikánus Párt elitje és befolyásos személyiségei ellene dolgoznak, és azt állította, a párt vezetése a színfalak mögött mindent megtesz azért, hogy ne ő legyen az elnökjelölt.

Ezzel összefüggésben a coloradói és a louisianai eredményeket említette. Coloradóban a hétvégén az állam valamennyi – harmincnégy – küldöttjét Ted Cruz texasi szenátor nyerte el, úgy, hogy a párt vezetői és funkcionáriusai választották ki a delegátusokat. Louisianában pedig bár Trump nyert, Ted Cruz a párvezetőkkel és a Republikánus Országos Bizottsággal, a párt vezető szervével egyetértésben azon munkálkodik, hogy a Trumphoz hű küldötteket „átcsábítsa”, és arra bírja rá őket, hogy az országos konvención majd rá voksoljanak.

Trump elismerte, hogy túl sok időt tölt a közösségi médiával, kivált a mikroblogokon való üzengetéssel, de ha elnök lesz – állította –, ezzel is felhagy majd.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.