Trianoni revízió: a külügy elhatárolódott

Elhatárolódott Kőszegi Zoltán fideszes képviselő trianoni revíziót hirdető mondataitól a magyar Külügyminisztérium.

Mint arról lapunk beszámolt, a politikus a vasárnap véget ért, nemzetpolitikai műhelyként és fesztiválként működő EMI-táborban a székelyföldi Borzonton azt mondta: ha a Fidesz tovább tud erősödni, és Magyarországot gazdasági és más tekintetben is sikerül erős országgá tenni, akkor nyolc év múlva hivatalosan is fel lehet vetni a revízió kérdéseit.

A külügyi tárca kérdésünkre a következő sajtóközleményt bocsátotta ki: „A Külügyminisztérium egyetért a nagyobbik kormánypárt állásfoglalásával, amely szerint Kőszegi Zoltán képviselő székelyföldi kijelentése magánvélemény. A képviselő által mondottak nem tükrözik a magyar kormány álláspontját. A kormány valamennyi nemzetközi jogi kötelezettségét és szerződését betartja. A határon túli magyarság jövőjét leginkább az érintettek által kidolgozott és a nemzetközi gyakorlattal összhangban álló autonómia-koncepciók megvalósulása biztosíthatja.”

A Fidesz álláspontját az ügyben Selmeczi Gabriella, a párt szóvivője fogalmazta meg.

A határontúli magyarokkal hivatalból foglalkozó Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettese vagy Németh Zsolt, a külügyminisztérium államtitkára - akit szintén kerestünk az ügyben - nem nyilatkozott.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.