Trianon is főszereplője lehet a szlovák kampánynak

Téma lesz a trianoni szerződés a szlovákiai választási kampányban - írja az Új Szó című szlovákiai magyar napilap szerdán.

Az újság szerint ennek két fő oka van: az egyik, hogy Révkomáromban június 4-én trianoni emlékművet állítanak, míg a másik az, hogy a Jobbik emléknappá nyilvánítaná Magyarországon a békeszerződés aláírásának napját.
Nem halasztja el a június 4-ei megemlékezést a Te Ügyed Kör (T.Ü.Kör) Polgári Társulás, amely már korábban jelezte: a trianoni szerződés 90. évfordulóján faragott emlékoszlopot készül avatni Révkomáromban - mutat rá a napilap.

Nem hivatalos értesülések szerint a Nyitrai Regionális Műemlékvédelmi Hivatal megjegyzések nélkül adta ki a pozitív állásfoglalását az emlékoszlop elhelyezéséhez. Erre azért volt szükség, mivel a kiválasztott helyszín, a református egyház kollégiuma műemlékvédelmi övezetben fekszik. Az építkezési engedély kiadására vonatkozó kérvény már megérkezett az illetékes építésügyi hivatalhoz. Megtudtuk: ha a műemlékvédelmi hivatal már rábólintott a kérvényre, az építésügyi hivatalnak nincs oka elutasítani azt - állítja az Új Szó.

Csáky Pál, a Magyar Koalíció Pártjának (MKP) elnöke, valamint Bugár Béla, a Híd polgári Párt elnöke a hírre korábban úgy reagált, hogy szerencsésebb lenne az ilyen akciókat a június 12-i parlamenti választások utánra halasztani. A társulás plakátjain viszont már megjelent, hogy június 4-én sor kerül az emlékműavatásra.
Feszty Zsolt, a T.Ü.Kör elnöke nem kívánt nyilatkozni a rendezvényről.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.