Transznemű aktivista zavarta meg Obamát

„Figyeljen, maga most az én házamban van" – intett rendre Barack Obama egy transznemű aktivistát, aki megzavarta az amerikai elnököt a szerdai meleg, leszbikus és transzszexuális (LMBTQ) amerikaiak polgárjogairól szóló fehér házi beszéde közben.

Az Egyesült Államok elnökét annyira feldühítette a nő, hogy kénytelen volt felemelni a hangját. Kiderült, hogy Jennifer Gutiérrez - aki amellett, hogy transzszexuális, mexikói bevándorló is - előre eltervezte tettét. Az aktivista az ABC Newsnak elmondta, azért zavarta meg az elnök beszédét, hogy segítsen illegális bevándorló társainak, akiket őrizetben tartanak, és vissza akarnak toloncolni Mexikóba.

„Figyeljen, maga az én házamban van" – figyelmeztette az aktivistát Obama, aki sokáig tűrte a bekiabálást. Az amerikai elnök kijelentéseit tapssal fogadta a tömeg, de a nő tovább folytatta, mire Obama dühösen reagált: „Ez tiszteletlenség, amikor valaki meghív az otthonába. Mivel megzavart, nem fog tőlem választ kapni. Szégyellje magát!" Miután Gutiérrez tovább kiabált, az elnök arra kérte a biztonságiakat, vezessék ki őt a teremből. Az őrök Gutiérrezt a Fehér Ház keleti szárnyába vitték. Mint kiderült, a transznemű aktivista egy barátja jóvoltából vett részt a szerdai eseményen. Az esetről videofelvétel is készült.

CNN megjegyzi, hogy a bevándorlási aktivisták gyakran megzavarják Obama beszédeit, de ritka, hogy valaki a Fehér Házban erre merészkedne. Az amerikai elnök a szerdai incidens után elmondta, általában jól tűri a bekiabálásokat, de nem akkor, amikor a saját házában teszik ezt azok az emberek, akik az ő ételeit eszik és italait isszák, és akiktől azt várná, hogy ezért tisztelettudóan viselkedjenek.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.