Továbbra is szabad a sült krumpli

A Szenátus nem hagyja, hogy a Fehér Ház megmondja, hányszor ehetnek burgonyát a gyerekek egy héten. A terv az iskolai menzákra vonatkozott volna, az otthoni sültkrumpliba senki sem akar beleszólni.

Barack Obama nem mondhatja meg, mennyi krumplit kaphatnak a gyerekek az iskolai menzán, a (demokrata többségű) szenátus ugyanis nem hagyta jóvá az amerikai elnök tervét. Emellett jóváhagytak egy olyan törvénymódosítást, amely megtiltja, hogy bármilyen zöldségkérdésben korlátokat lehessen szabni a közétkeztetésben - jelentette a BBC.

A Fehér Ház terve szerint a gyerekek hetente kettőnél többször nem kaphattak volna krumplit vagy más, keményítővel teli zöldséget a menzán. Kormányzati egészségügyi szervezetek szerint már így is elég sok burgonyát esznek a gyerekek, ezért kell változatosabbá tenni az étkezésüket.

A terv ellenzői szerint a krumpli azonban nagyon jó rost- és káliumforrás. Másik érvük pedig az, hogy a burgonya és más hasonló zöldségek olcsók, ami nem elhanyagolható szempont akkor, amikor az iskolák pénzügyi gondokkal küzdenek.

"Ez a terv komoly és szükségtelen költségekbe verte volna nemzetünk iskoláit, akkor, amikor az a legkevésbé engedhetjük meg magunknak" nyilatkozta az AP hírügynökségnek Susan Collins, Maine állam republikánus szenátora.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.