Tovább terjed az ebola Afrikában

Az Egészségügyi Világszervezet szerint az ebola továbbra is terjedőben van három nyugat-afrikai országban. A halálos áldozatok száma immár elérte a 337 főt. Egészségügyi tisztviselők küzdenek azért, hogy megfékezzék a járványt, ami az elképzelések szerint Guineából indult – itt észlelték ugyanis a legtöbb halálos áldozatot. A járvány Sierra Leonéra és Libériára is átterjedt, ahol kéthónapnyi szünet után nemrégiben ismét újabb áldozatokat szedett a vírus - írja az al-Dzsazíra.

A járvány a három ország közötti gyakori határátlépésekkel egyre több területre terjed ki – mondta egy ENSZ egészségügyi szóvivő. Ez az első eset, hogy az ebola egyszerre három országban is jelen van. A gyógyíthatatlan betegség okozta pánik megnehezíti a betegség elszigetelését más területektől.

Ez az egyik legnagyobb kihívást jelentő ebola vírus, ami valaha volt. Frissített adatok szerint több mint ötszáz vélt vagy bizonyított megbetegedést gyűjtöttek össze. Ez hatalmas mennyiségi ugrás az előző heti számokhoz képest, amik „mindössze" 240 halálos áldozatot jelentettek. Néha van egy jelentős lemaradás a számokban: visszatekintő vizsgálatok, korábbi kétes eseteket később sikerül diagnosztizálni. Emellett ahogy a teszteredmények jönnek, a számok úgy változnak – mondja a WHO.
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.