Hihetetlen lépés: törölte összes járatát a Qantas

Az ausztrál légitársaság azonnali hatállyal törli és a földön tartja az összes belföldi és nemzetközi járatát addig, amíg a vezetésnek nem sikerül megegyeznie az érdekképviseletekkel.

A légitársaság által kiadott nyilatkozat szerint a dolgozóknak nem kell megjelenniük a munkahelyükön, és hétfőtől fizetést sem kapnak. A járatokat pedig szombat reggel hat órától törlik. A jelenleg a levegőben lévő repülőgépek földet érése után több gép már nem száll fel - írja a BBC.

A munkabeszüntetést szervező érdekképviseletek a mérnököket, szerelőket, pilótákat és a csomagkezelőket tömörítik, elsősorban ők követelnek magasabb bért és garanciákat a munkahelyek megőrzésére. Az augusztus óta tartó leállásokon kívül munkalassítás is zajlik. Mindez hetente 16 millió dollárjába kerül a légitársaságnak.

A Qantas Facebook oldalán is bejelentette a hírt, és kérte az utasokat, hogy ne menjenek ki a reptérre.

Az érdekképviseletek és a vezetés közötti feszültség akkor robbant ki, amikor utóbbi átszervezési terveket és a munkaerőforrás kihelyezését jelentette be.

Alan Joyce vezérigazgató elmondta: a járatbeszüntetéssel nem a könnyebb utat választotta, hanem egy hihetetlen döntést hozott. - Addig nem indul egy járat sem, amíg nem találunk megoldást a problémára - mondta Joyce.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.