Törölközővel akart öngyilkos lenni a volt elnök

Öngyilkosságot kísérelt meg egy törölközővel a taichungi börtön mosdójában vasárnap éjjel Chen Shui-bian volt tajvani elnök.

Öngyilkosságot kísérelt meg egy törölközővel a taichungi börtön mosdójában vasárnap éjjel Chen Shui-bian volt tajvani elnök, de egy őr még időben közbelépett – közölte hétfőn a sziget igazságügyi minisztériuma.

Chent 2000–2008 között állt az ország élén a Kínától való függetlenséget hangsúlyozó Demokrata Haladó Párt képviseletében. Elnöksége második felében több korrupciós vád is érte, majd miután a Kuomintang, azaz a Nacionalista Párt visszatért a hatalomba, 20 évi börtönre ítélték. Már korábban is fenyegetőzött azzal, hogy öngyilkossággal kíván tiltakozni a szerinte politikai okokkal motivált ítélet ellen.

Az állítólag depresszióval küszködő Chen most azt is kifogásolta, hogy rá nem terjesztették ki a múlt heti amnesztiát, amelynek keretében korrupció és más pénzügyi visszaélések miatt elítélt politikusok tucatjai kerültek szabadlábra. Mióta 2008-ban Ma Ying-jeou lett Tajvan elnöke, a sziget és a népi Kína viszonya sokat javult. (Reuters/AFP)

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.