Milyen szankciók? Törökök építhetnek Seremetyevón

Török cég építheti a moszkvai Seremetyevo repülőtér új terminálját és egy összekötő alagutat. A légikikötő vezérigazgatója, Mihail Vaszilenko bejelentette, hogy a Renaissance Construction társaság nyerte a 630 millió dolláros beruházásra kiírt tendert. A pályázatra egy másik török cég, a Limak és az osztrák Strabag is adott be ajánlatot.

A bejelentés meglepetést keltett, hiszen az addig szívélyes orosz-török kapcsolatok fagyossá váltak, miután tavaly november elején a török légierő lelőtte a Szíriában állomásozó orosz egységek egyik vadászgépét. Moszkva szankciókat vezetett be török termékekre és cégekre, ám – mint az RBK gazdasági hírportál beszámolójából kiderül – a tilalmak nem érintették egyik, a seremetyevói tenderben érdekelt céget sem. Ezeknek ugyanis, bár török a tulajdonosi hátterük, oroszországi leányvállalataik vannak.

Moszkva első számú nemzetközi repülőterét a 2018-as labdarúgó világbajnokságra való felkészülés jegyében bővítik és korszerűsítik. A világversenyre egy új, belföldi járatokat kiszolgáló, évi 15 millió utasra méretezett „légi pályaudvart", terminálközi alagutakat, egy üzemanyagtöltő komplexumot és egy teherszállítási központot is építenek.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.