Török gyanúsítottja van a burlingtoni támadásnak

A húszéves Arcan Cetin a gyanú szerint öt embert lőtt le egy áruházban Washington államban. Az elfogott férfi állítólag nem terrorista, hanem magányos támadó.
Az Egyesült Államokban, az északnyugati Washington államban elfogták szombat este az előző napi , öt halálos áldozatot követelő, burlingtoni lövöldözés gyanúsítottját. A rendőrség közlése szerint egy húszéves török férfit, Arcan Cetint vették őrizetbe el a Burlingtontól csaknem 50 kilométernyire délnyugatra fekvő Oak Harborban.

Burlingtonban pénteken este, a város bevásárlóközpontjában lövöldözött a tettes. Három nő azonnal meghalt, egy nő és egy férfi pedig szombatra virradóra a kórházban halt bele sebesüléseibe. A bevásárlóközpont biztonsági kamerái rögzítették, amint a férfi bemegy a Macy's áruházba, és lövöldözni kezd, így még pénteken este a fotójával együtt kiadták a körözést ellene. Az áruházban megtalálták a gyilkos fegyvert is.

A rendőrség és a Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) illetékesei már pénteken este közölték, hogy magányos gyilkosról van szó, és kizárható a terrorakció. Steve Sexton polgármester nyilatkozatában azt hangsúlyozta, hogy a csöndes és nyugalmas kisváros élete mindörökre megváltozott. Burlington Seattle várostól mintegy száz kilométerre északra fekszik.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.