Törékeny tűzszünet kezdődött Szíriában

Szombat éjfélkor lépett életbe a tűzszüneti megállapodás. Szíriában. Öt év után újra viszonylagos csend honol.

Az ideiglenes tűzszüneti megállapodás 97 szíriai fegyveres csoport és a damaszkuszi kormány között jött létre. Az ENSZ által támogatott tűzszünetet az Egyesült Államok és Oroszország felügyeli.

Moszkva éjfélkor leállított minden légicsapást, és a fegyveres csoportok elleni támadásokat. Az oroszok azt mondták, be fogják tartani a tűzszünetet, és nem támadják a szír felkelőcsoportokat. Így tesznek az amerikaiak és a szír felkelők is. 

Az erőszak azonban nem ért véget, mivel a terroristák által felügyelt területeken tovább folytatódnak a harcok. Az Iszlám Államra és az an-Nuszra Frontra nem vonatkozik a tűzszünet. Egy robbantást végre is hajtottak néhány órával a tűzszünet életbe lépése után. A BBC információi szerint egy autóba rejtett pokolgép robbant az egyik kormány által ellenőrzött városban, nem messze Hamától, ahol már életbe lépett a megállapodás.

Viszonylagos a nyugalom az ország középső részén Homsz és Hama tartományban, de a második legnagyobb szír városban, Aleppóban is béke honol.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.