Tömegmegmozdulás Rómában

Több tízezer közalkalmazott, gyármunkás és munkanélküli vonult végig az olasz fővároson, tiltakozásul a Berlusconi-kormány gazdasági válságkezelő politikája ellen.

A felvonulók megbénították a tömegközlekedést, amint vörös zászlókat lengetve a történelmi városközpont felé haladtak. „Több fizetést, több jogot!”, „Elég volt a hamis ígéretekből!” – virított a transzparenseken.

A tiltakozók menete tovább hátráltatta a G7-csúcs miatti biztonsági intézkedések nyomán egyébként is szinte egyhelyben veszteglő városi közlekedést. Rómában szombaton tartják a világ hét legfejlettebb országa – az Egyesült Államok, Nagy-Britannia, Japán, Németország, Franciaország, Olaszország és Kanada – pénzügyminiszteri csúcsát.

A megmozdulás része volt annak az országszerte zajló tüntetéssorozatnak, amelyet a tekintélyes CGIL szakszervezet hirdetett meg, követelve, hogy a Silvio Berlusconi miniszterelnök fémjelezte jobboldali kormány erőteljesebben lépjen fel az országot sújtó gazdasági válság tüneteinek enyhítéséért.

Olaszország gazdasága 1980 óta nem tapasztalt visszaesés áldozata. A korábbi év azonos időszakához képest az olasz gazdaság 2008-ban 1,8 – 2006-hoz viszonyítva pedig 2,6 – százalékkal lassult.

Az olasz Kommunista Újjászületés Pártjának zászlaját lengető aktivista a lateráni Keresztelő Szent János-főszékesegyház előtt
Az olasz Kommunista Újjászületés Pártjának zászlaját lengető aktivista a lateráni Keresztelő Szent János-főszékesegyház előtt
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.