Tömegével csapolják a román gyógyszerkasszát

Harmincöt orvos és gyógyszerész otthonában tartottak házkutatást ma reggel. Az ügyészek szerint a gyanúsítottak több száz fiktív vényt számoltak el.

Harmincöt orvos és gyógyszerész otthonában tartottak házkutatást ma reggel. Az ügyészek szerint a gyanúsítottak több száz fiktív vényt számoltak el, összesen 11 millió lejjel, mintegy 2,5 millió euróval károsítva meg az egészségbiztosítót. Sikkasztás, csalás és pénzmosás gyanújával indult eljárás. A rendőrség szerint három megyében 16 helyszínen tartottak razziát. A hamis recepteket két orvos írta fel, és három vajdahunyadi és dévai gyógyszertár számolta el külön e célra létrehozott cégekkel.

A román hatóságok a hétvégén lepleztek le egy másik bűnszövetkezetet, amely fiktív orvosi vizsgálatok elszámolása révén félmillió euróval károsította meg az egészségbiztosítót. Negyvenkét személy – köztük két magánklinika vezetője, több házi- és szakorvos, valamint ápoló – ellen folyik vizsgálat csalás és megvesztegetés gyanújával. Az ügyészek szerint az orvosok összesen tizennégyezer fiktív laboratóriumi vizsgálati eredményt számoltak el.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.