Tombol a sirokkó Rómában

A városra homokot szórt az afrikai szél, az egész országot hirtelen érkezett hőség gyötri. Riadót rendeltek el, és a vészhelyzet miatt lezárták a szicíliai Palermo és Messina közötti autósztráda egy szakaszát, valamint több településről is kiköltöztették a lakosságot.     

A Palermo körüli Madonie erdős térsége lángba borult. A csütörtökre virradó éjszaka – a hatóságok szerint gondatlanságból – keletkezett és gyorsan terjedő tüzeket nehezen tudják oltani az erős afrikai szél miatt, amely a tűzoltó repülőgépek felszállását is akadályozza.

A lángok és a területet beborító füst miatt több Palermo környéki települést evakuáltak. Monreale közelében egy bölcsődét ürítettek ki, ötven kisgyereket enyhe füstmérgezéssel kórházba szállítottak.

Szicíliában a hőmérséklet megközelíti a negyven Celsius-fokot, ami június első felében rendkívülinek számít. A Palermo és Messina közötti autósztráda egy szakaszát lezárták az erdőtüzek miatt, Cefalu magasságában az autósztráda egyik alagútjából tűzoltók menekítették ki az autósokat az alagutat elöntő füst elől. A polgári védelem hőségriadót rendelt el, és felhívást tett közzé, hogy a kisgyerekek és idősek ne menjenek ki az utcára.

Míg az ország számos pontján elképesztő a forróság, Itália északi részén heves viharok követik egymást.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.