Tőkés vagyonát vizsgálják a románok

Az Országos Feddhetetlenségi Ügynökséget (ANI) az érdekli, honnan származik az a vagyon, amelyet az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács elnöke, az Európai Parlament alelnöke, volt református püspök választott tisztségviselői mandátuma alatt szerzett.

A hivatal figyelmét Bátori Gyula volt gencsi lelkipásztor hívta fel a figyelmét arra, hogy Tőkés László vagyona „gyanúsan" sok - írja a manna.ro romániai magyar hírportál.

Bátori körül már több botrány robbant ki; Tőkés szerint besúgó volt Kovács Ferenc fedőnéven, lelkészi állásából pedig menesztették 2007-ben elkövetett sikkasztás miatt. Vádat emeltek ellene, ám a büntetőjogi kivizsgálás még nem ért véget.

Tőkés kijelentette, hogy sértőnek tartja a vagyonvizsgálatot, de együtt fog működni, hiszen „tiszta a keze". Sérelmezi, hogy már meggyanúsították terrorizmussal, szervezett bűnözéssel, azt is ráfogták, hogy besúgó volt, most pedig korrupcióval vádolnák. Bátoriról azt nyilatkozta, hogy egy botrányhős, akit eszközként használnak az árnyékban megbúvó hatalmak.

Tőkés 2007-ben püspökként nagyváradi kampányirodájában. Otthon szeretne szolgálni
Tőkés püspök nagyváradi kampányirodáján beszédet mond
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.