Tőkés milliókat követel Pontától

Tőkés László százezer lej (mintegy hat és fél millió forint) erkölcsi kártérítést kér a román kormányfőtől – jelentette be Kincses Előd, az európai parlamenti képviselő ügyvédje keddi sajtótájékoztatóján. A református lelkész egy nappal korábban közölte, hogy rágalmazás miatt pereli Victor Pontát.

A volt püspök Victor Ponta február 25-én tett „megbélyegző” kijelentéseit sérelmezi. A román kormányfő akkor azt mondta: Tőkés Monica Macovei volt igazságügyi miniszterrel együtt „a románellenes érdekek képviselője”, akit „azok pénzelnek”, akik Romániát destabilizálni akarják. Úgy vélte továbbá, hogy Tőkés „horthysta nyelvezetet” használ.

Kincses kedden közölte, hogy mivel a román kormányfő parlamenti képviselő is egyben, és mint ilyen mentelmi joga van, nem indítanak ellene büntetőpert, noha nyilatkozata kimeríti a rágalmazás tényállását. Annak viszont nem látja akadályát, hogy polgári perben követeljék Pontától, bizonyítsa be kijelentéseit. A kormányfő plágiumbotrányára célozva Kincses hangsúlyozta: a „legalábbis hivatalosan jogász” román miniszterelnök „rendkívül súlyos” kijelentései máris bejárták a világot.

Tőkés védője szerint védence jótékony célokra ajánlja fel a kártérítést, ha megnyeri a pert a román miniszterelnök ellen.

Ponta a B1 román ellenzéki hírtelevíziónak nyilatkozva azt mondta: fenntartja Tőkéssel és Macoveijel kapcsolatos kijelentéseit. „Mind meggazdagodnánk, ha pert indítanék Tőkés minden egyes aberrációja miatt” – tette hozzá a miniszterelnök.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.