Többtucatnyi FBI-ügynököt küldenek Szocsiba

Az amerikai Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) többtucatnyi ügynököt küld Oroszországba, hogy segítséget nyújtson az ottani hatóságoknak a február 7-én kezdődő szocsi téli olimpiai játékok biztosításában - közölte pénteken a Washington Post.

James Comey, az FBI igazgatója bejelentette, hogy a szövetségi nyomozóhatóság, amelynek feladata elsősorban a belföldi terrorfenyegetés elhárítása, Moszkvába két-, Szocsiba pedig egytucatnyi ügynököt vezényel a napokban. „Minden olimpia biztosítása óriási feladat. Úgy gondolom azonban, hogy ez Szocsi esetében különösen nagy kihívást jelent az olyan térségek közelsége miatt, amelyekben nyugtalanság van és amelyek terrorfenyegetés forrásai” - mondta Comey.

A Washington Post emlékeztet rá, hogy több szélsőséges csoport is az olimpia elleni támadással fenyegetőzött. Decemberben Volgográdban két pokolgép 34 embert megölt, többtucatnyian pedig megsebesültek. Az orosz biztonsági erők szerdán hat holttestet találtak a Kaukázus északi szomszédságában lévő sztavropoli területen.

Comey kijelentette, hogy az FBI továbbra is nagy figyelmet szentel az olyan, nagy tömegeket vonzó rendezvények biztosításának, mint amilyen a tavaly áprilisi bostoni maratonfutás volt. A verseny célegyenesének közelében két pokolgép robbant. A merénylet három emberéletet követelt és 264 embert megsebesített.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.