Több pénzért sír a kancellárjelölt

A szociáldemokrata Peer Steinbrück fájlalja, hogy egy vidéki takarékpénztár igazgatója is többet keres Németország politikai vezetőjénél. Akinek ez kevés, az válasszon más hivatást – szólt vissza még pártbeli elődje, Gerhard Schröder is.

Minden vidéki takarékpénztár igazgatója többet keres, mint a kancellár. A fizetést összhangba kéne hozni az óriási felelősséggel, amellyel ez a hivatal jár  - mondta a Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitungnak adott interjújában Peer Stienbrück, a német szopciáldemokraták (SPD) kancellárjelöltje. A politikus ismét jókora vihart kavart  a kijelentésével, miszerint a politikusok nem keresnek eleget Németországban.

„Szerintem a politikusokat megfelelően fizetik nálunk. Én legalábbis mindig meg tudtam élni belőle. Persze akinek ez kevés, az válasszon más hivatást” - fogalmazott nem kevés malíciával Gerhard Schröder volt kancellár a Bild am Sonntag kérdésére. Steinbrück sokak szerint ezzel ismét meglehetős érzéketlenségről tett tanúbizonyságot, ami nem jó jel a szeptemberi szövetségi választások előtt. A szociáldemokrata politikus korábban azzal borzolta a kedélyeket, hogy mellékjövedelemként - előadásokból, könyvírásból - kétmillió eurót keresett, s ezt a sajtónak beismerte, noha nem kötelező nyilvánosságra hozni a pontos adatot. Angela Merkel kancellár egyébként 17 ezer eurót keres havonta, tavaly óta 900 euróval nőtt a havi fizetése.

Peer Steinbrück, az SPD kancellárjelöltje Willy Brandt szobra előtt, a nagy múltú párt berlini székházában. Archív felvétel
Peer Steinbrück, az SPD kancellárjelöltje Willy Brandt szobra előtt, a nagy múltú párt berlini székházában
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.