Több tucat keresztényt raboltak el iszlamista fegyveresek

kétszázharminc civilt, köztük hatvan keresztényt ejtettek foglyul az Iszlám Állam tagjai egy közép-szíriai város elfoglalása után - közölte az Emberi Jogok Szíriai Megfigyelőközpontja .

A szunnita szélsőséges mozgalom fegyveresei csütörtökön helyezték irányításuk alá Qaryatain városát, majd elraboltak több tucatnyi keresztényt. A foglyok nevével egy listát is közöltek.

 

 

A keresztények nemrégiben elhagyták Aleppo környékét és Qaryatainban leltek menedékre. Rami Abdurrahman, a megfigyelőközpont vezetője elmondta, hogy a keresztények nevei is szerepelnek a közzétett listán. Többen próbáltak elmenekülni az IS támadása elől, de a dzsihadisták őket is felkutatták és foglyul ejtették.

BBC emlékeztet, hogy az év elején is történt hasonló emberrablás északkelet Szíriában. Akkor több tucat asszír keresztényt raboltak el az IS fegyveresei, amikor a Hassakeh tartományban található falvakat támadták. A helyi keresztény milícia szerint a foglyokat egy hegyre vitték, de hogy mi történt velük ezután, azt senki sem tudja.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.