Több tucat halott egy pakisztáni buszbalesetben

Több mint ötven ember vesztette életét és sokan megsérültek, amikor egy kamion egy autóbuszba rohant a pakisztáni Karacsi városában.

A tartálykocsi állítólag nagy sebességgel és rossz sávban haladt, amikor frontálisan ütközött a busszal. A balesetben mindkét jármű kigyulladt. A busz tetején utazó néhány utas még képes volt leugrani, de többen a járműben rekedtek. A kamion sofőrje az incidens után elmenekült a helyszínről.

A busz, amely több mint 60 utast szállított, Shikapurból tartott Karacsiba. A baleset a kikötőváros külterületén történt.

A karacsi kórház sürgősségi osztályának vezetője elmondta, hogy 57 ember érkezett az intézménybe a tragédia után. A férfi szerint néhány áldozat a felismerhetetlenségig égett, és az 50 halott mellett további áldozatokra lehet számítani.

BBC megemlíti, hogy Pakisztánban nagyon magas a közúti balesetek száma. Körülbelül 9000 baleset történik egy évben, amelynek a fele halállal végződik.

Két hónappal ezelőtt egy nagyon hasonló baleset történt Khaipur városában. Akkor egy tehergépkocsi ütközött egy busszal. Az incidensben ötvenen vesztették életüket.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.