Több mint száz ember tűnt el a chilei áradásokban

Huszonöt ember meghalt és több mint száz eltűnt a dél-amerikai ország északi részén, ahol hatalmas árvíz pusztít. Harmincezer ember élete van veszélyben.

A hétvégén a chilei elnök, Michelle Bachelet meglátogatta az ország északi részén fekvő Atacama régióját, ahol a legnagyobb károkat okozták az áradások.

Hivatalos közlések szerint az áradásokban eddig huszonöt ember vesztette életét, százhuszonöten pedig eltűntek, de a hatóságok attól tartanak, ezek a számok még növekedni fognak - írja a CNN.

Az árvizek harmincezer embert veszélyeztetnek, háromezret közülük átmeneti szállásokon helyeztek el. A szakemberek most azért küzdenek, hogy megfékezzék olyan járványok kitörését mint a tetanusz, a veszettség vagy a hepatitisz.

Az áradásokat napokon át tartó esőzések előzték meg március végén. A medrükből kilépő folyók miatt egész települések kerültek víz alá. A Föld egyik legszárazabb területének számító Atacama-sivatagban is hatalmas mennyiségű csapadék hullott, amiből több szakértő is a klimatikus viszonyok gyökeres megváltozására következtet.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.