„Kétségbeesett kiáltásokat lehetett hallani a második emeletről”

Helyi idő szerint szerda délelőtt gyulladt ki a Fülöp-szigeteki főváros, Manila közelében lévő Valenzuela City cipőkészítő gyára. A bejárati ajtónál hegesztettek, amitől a közelben tárolt vegyi anyag lángra kapott. A tűzoltók hetvenkét összeégett holttestet hoztak ki az épületből csütörtök délig. 

Hiába vonult ki több tucat tűzoltó jármű, a Kentex Manufacturing kétszintes épületében csak hat óra elteltével sikerült eloltani a tüzet. 

Al Falcon / Reuters

A főleg gumipapucsokat és szandálokat előállító üzem tulajdonosa nem tudta megmondani, hogy pontosan hányan tartózkodtak az épületben a tűz keletkezésekor. Becslése szerint száznál is többen lehettek. Néhányuknak a földszinten sikerült kimenekülniük – írta a csütörtöki Manila Bulletin.

Erik de Castro / Reuters

A második szinten dolgozó, több mint hatvan ember, többségükben nők, azonban mind életüket vesztették. 

Az egyik túlélő, aki 15 éve dolgozott a gyárban, azt mondta, hogy a második szintről kétségbeesett kiáltásokat lehetett hallani. A vegyi anyag és a gumi miatt a tűz túl gyorsan terjedt. A második emeleten lévők a pánik és a fojtogató fekete füst miatt nem találták meg a vészkijáratot. Majd egy tucatnyian kiugrottak az ablakon. akik túlélték az esést, azokat kórházba szállították.

Erik de Castro / Reuters

A valenzuelai tűz a harmadik legsúlyosabb a Fülöp-szigetek legutóbbi történetében, 1996-ban 162-en vesztették életüket az Ozone Discóban, majd 2001-ben 74-en haltak meg a Manor Hotelben.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.