Több mint 500 év börtön pedofíliáért

508 év 3 hónap börtönre ítélte szerdán a dél-törökországi Karaman város büntetőbírósága azt a tanárt, aki szexuálisan zaklatott 10 kiskorú fiút.

A perben már az első tárgyalási napon döntés született.

Az 54 éves Muharrem Büyüktürköt emellett szabadságkorlátozás, szándékos bántalmazás, valamint obszcén felvételek bemutatása vétkében is bűnösnek találták.

A vádlott felszólalásában homoszexuálisnak vallotta magát. Előbb azt mondta, hogy nem zaklatott senkit, később mégis úgy fogalmazott, hogy „a gyerekek azért ültek az ölébe, mert szerették”. Az eset széleskörű felháborodást váltott ki a török társadalomban, mivel a bántalmazásokra olyan bentlakásos otthonokban került sor, amelyeket két kormányközeli alapítvány működtet.

Sema Ramazanoglu, az ország családügyi minisztere korábban egyedülálló eseménynek minősítette a történteket, és azzal gyanúsította meg a többi parlamenti erőt, hogy a hatalmon lévő Igazság és Fejlődés Pártja (AKP) lejáratására használják fel az ügyet.

Lale Karabiyik, a legnagyobb ellenzéki tömörülés, a Köztársasági Néppárt (CHP) alelnöke szerdán azt nyilatkozta: a dolog itt még nem ért véget, a többi felelősre is fényt kell deríteni.

Karamanban a nap folyamán rendkívüli biztonsági óvintézkedések voltak érvényben, amelynek keretében összesen 925 rendőr teljesített szolgálatot. A hatóságok a település bejáratainál ellenőrző pontokat alakítottak ki, ahol minden egyes járművet és személyt átvizsgáltak. A bíróság épülete előtt négy páncélozott vízágyút állomásoztattak.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.