Több mint 50 millió ember készül az óriás hóviharra

Szükségállapotot hirdettek az Egyesült Államok öt keleti partvidéki államában a péntektől várható 100km/h-s szél és az erős havazás miatt.

Tennessee, Pennsylvania, Maryland, Virginia és Észak-Karolina államokban néhány óra alatt akár 60 centiméternyi hó is lehullhat. Az intenzív havazás és az erős szél miatt áramkimaradásokra lehet számítani, és a közlekedés is megbénulhat.

Több légitársaság már csütörtökön és pénteken törölte járatait. A keleti-partvidék nagyvárosaiban több rendezvényt lemondtak. A szélsőséges időjárás a szövetségi fővárost, Washingtont sújthatja a leginkább - írja a CNN. Az óriásvihar első jelei már szerdán este megérkeztek a fővárosba, ahol közlekedni is csak lépésben lehetett a hó és a jég miatt.

Az amerikai lakosság is nagy erőkkel készül a hétvégi hóviharra. Pénteken már szinte teljesen üresek voltak a boltok polcai, az emberek mindent felvásároltak. 

BBC információi szerint a nagy havazásnak máris vannak halálos. Észak-Karolinában kettő, Tennesseeben egy sofőr halt meg a csúszós, behavazott utak miatt, Marylandben pedig egy gyalogos vesztette életét.  

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.