Több Hitler-festmény is elkelt egy német aukción

130 ezer euróért (átszámítva több mint 40 millió forintért) kelt el egy németországi aukción a Hitlernek tulajdonított "Müncheni polgári anyakönyvi hivatal és régi városháza" című akvarell. Ez állítólag a közé a nagyjából kétezer munka közé tartozik, amelyet Hitler 1905 és 1920 között festett. Az 1914-es festményt egy névtelen közel-keleti érdeklődő vette meg. A képért eredetileg 50 ezer eurót vártak idős testvérpár tulajdonosai, akiknek nagyapja vette meg a festményt még 1916-ban.

DANIEL KARMANN / MTI/EPA

A 28x22 centiméteres képhez hozzátartozott az eredeti számla, valamint egy Albert Bormann, Hitler segédtisztje által írt levél, melyen a tiszt aláírása is szerepel. Az 1916 szeptember 25-én kelt levélben Bormann azt írja, ez lehet a Fürer egyik legjobb munkája.

Kathrin Weidler, a nurembergi Weidler aukciósház igazgatója szerint a kép iránt négy kontinensről érdeklődtek, magáról a licitelésről azonban további információkat nem adott ki.

Hitler először 1907-ben felvételizett a bécsi Művészeti Akadémiára, de sosem vették fel. Az aukción emellett öt másik Hitler képet is értékesítettek, ezek öt és nyolcvanezer euró között keltek el.

 

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.