Több halott egy oregoni lövöldözésben

A támadó a roseburgi Umpqua Community College (UCC) területén nyitott tüzet, hivatalos közlések szerint tizenhárom halottat hagyva maga után.
Hivatalos közlések szerint tizenhárom halottja és húsz sebesültje van annak a lövöldözésnek, amely az Egyesült Államok nyugati államában, Oregonban tört ki csütörtökön. Egy támadó a Portlandtől 280 kilométerre fekvő Roseburg egyik főiskolai épületkomplexumában, az Umpqua Community College (UCC) területén nyitott tüzet. A segélyhívás délelőtt fél tizenegy után futott be a hatóságokhoz, utána a környéket egy két és fél kilométeres körzetben evakuálták.

A támadó személyazonosságáról egyelőre nem hoztak nyilvánosságra információkat, de Ellen Rosenblum oregoni főügyész bejelentése szerint ő is a halottak között van, a rendőrökkel vívott tűzharcban vesztette életét.

Az oregoni Douglas megye tűzoltóparancsnoka, Ray Shoufler azt mondta, hogy a támadó áldozatait több tanteremben találták meg. Ketten kórházba szállítás után haltak bele a sérüléseikbe. A USA Today eközben a roseburgi rendőrség egyik őrmesterére, Aaron Dunbarra hivatkozva azt írja, hogy egyetlen tanteremben dördültek el a lövések. A mentőegységek folyamatosan szállítják el a sérülteket.

Egy helyi lapnak, a News-Reviewnak sikerült beszélnie a UCC egyik hallgatójával. Jared Norman azt mondta, hogy amikor a lövések eldördültek, kitört a pánik, mindenki rohanni kezdett. Körülbelül 50 másik emberrel együtt bezárkózott a főiskola kávézójába. Hallották, hogy lövöldözésről van szó, de mást nem tudnak. Mindenki nagyon fél. A hatóságok most motozás után buszokkal szállítják el a hallgatókat, a tanárokat és a főiskola többi alkalmazottját a UCC területéről, amelyet most bombakereső egységek fésülnek át.

A 22 ezres Roseburg – írja a CNN – szelíd, festői szépségű vidéki város. Az Umpqua Cummunity College épületkomplexuma a városon kívül, egy dombon helyezkedik el. „Annyira nem jellemző ez az egész” – nyilatkozta a lövöldözésről a CNN-nek Rick Francona, az amerikai hírtelevízió egyik katonai elemzője.

Roseburg washingtoni kongresszusi képviselője, a demokrata Peter DeFazio részvétnyilvánításában szívszorító tragédiáról beszélt.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.