Több gyereket várnak az oroszok az óvszerembargótól

Gennagyij Onyiscsenko, volt orosz tisztifőorvos és kormánytanácsadó szerint azzal, hogy Moszkva korlátozni akarja az óvszerek importját, segítené a születési ráta növekedését.

Oroszország arra készül, hogy az óvszerek mellett a röntgengépek, az ultrahangos készülékek, a defibrillátorok, a kötszerek, az orvosi maszkok, mankók és ortopéd cipők behozatalát is korlátozza. Az intézkedéssel főleg a hazai ipart támogatnák.

Gennagyij Onyicsenko szerint a kondomimport korlátozása fegyelmezettebbé tenné az embereket, és növelné a születési rátát, amely megoldást jelentene a demográfiai problémákra.

Moscow Times megjegyzi, hogy a drasztikus lépésre éppen akkor kerül sor, mikor a HIV-fertőzöttek száma egyre növekszik Oroszországban. Vadim Pokrovsky, az orosz AIDS-központ vezetője szerint azonban nincs összefüggés az óvszerimport és a HIV terjedése között, mivel a diákok és az alacsonyabb jövedelműek nem engedhetik meg maguknak a drága nyugati óvszereket.

„Ha egy diák választhat, hogy sört vesz vagy óvszert, valószínűleg egy sör mellett dönt, mert az olcsóbb” – jegyzi meg Pokrovsky, aki elismerte, bár Oroszországban kaphatóak olcsóbb kondomok, azok minősége erősen megkérdőjelezhető.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.