Több adót fizetnek az egyiptomi gazdagok

Az egyiptomi kormány szerdán megszavazott egy magasabb, 5 százalékos adóemelést azokra vonatkozóan, akiknek éves jövedelme meghaladja az egymillió egyiptomi fontot – írja a Reuters. A döntést a kabinet a választások előtt kevesebb mint három héttel hozta azzal a céllal, hogy az így befolyt jövedelmekből szociális programokat tudjon finanszírozni.

Az adóemelést még az ideiglenes elnöknek, Adly Mansournak jóvá kell hagynia, csak akkor lesz alkalmazható egy átmeneti időszakra.

A kormánynyilatkozat szerint a kormány a társadalmi igazságosságra törekvés szellemében hagyta jóvá a pénzügyminisztérium által javasolt módosításokat.

A 2011-es felkelések – melyek során egyébként a társadalmi igazságosságot és jobb jövedelemelosztást követeltek a tüntetők – után az egyiptomi gazdaság dübörögött az elmúlt három évben, így a befektetők és turisták is visszatértek– állítja a Reuters. Az észak-afrikai ország keményen küzd a költségvetési hiány megfékezésével. Tavaly a hiány a GDP 14 százalékát érte el tavaly.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.